Zloženie: Capsicum annuum, Capsicum frutescens
Paprika: V súčasnosti existuje okolo dvesto rôznych odrôd papriky. Zrelá paprika môže byť červená, oranžová, žltá alebo purpurová, nezrelá je zelená. Zrelá paprika sa používa sušená, drvená, vločkovaná i mletá a tvorí základ mnohých výrobkov.Papriky majú málo arómy, ale sa menia v chuti, od mierne po ohnivo štipľavú. Všeobecne veľké, okrúhle, mäsité varianty sú miernejšie než malé, tenkostenné, špicaté odrody. Kapsaicín, štipľavý záklas, ktorý dodáva paprikám och ostrosť, je prítomný v semenách, žilách a v koži. Feferónky v trópoch zvýrazňujú fádnu chuť najdôležitejších potravín. Dodávajú teplo v karí práškoch, používajú sa v nakladanej zelenine, v korenených omáčkach, feferónkových olejoch a výťažkoch. Čerstvá paprika je bohatá na vitamín C, pomááha pri trávení škrobnatých jedál a môže sa používať ako tonikum.
Balenie: 100 g, Vyrobené v Afrike