Zloženie: Foeniculum vulgare -Fenikel
Fenikel - Fennel: Rimania hodnotili výhonky feniklu ako zeleninu a pridávali jeho semená do omáčok na mäsá. Fenikel sa používal dávno v Indii a Čine, kde sa semená užívali ako prostiedok proti uhryznutiu škorpiónom alebo hadom. Semená voňajú ako aníz. Chuť je tiež podobná, teplá a voňavá, nie veľmi sladká, s malým náznakom gáfru. Indovia používajú feniklové semená vo vegetariánskej kuchyni, v dych osviežujúcich pánoch a kandizovaný ho žujú, pretože podporuje trávenie. V Európe je fenikel tradičné korenie na rybu a ochucuje nakladaciu zmes na uhorky, kyslú kapustu a haringy. Dôležitá liečivá rastlina v minulosti. Bylinkári zazmenali, že semená sa používali v liekoch proti dýchavičnosti a zachrípnutosti. Verilo sa tiež, že fenikel pomáha proti žalúdočným ťažkostiam a bolesti zubov.
Balenie:100g , Vyrobené v Indii